Polévka, jakou jste ještě nejedli. Rajčatově-paprikový krém se stane vaším oblíbeným

potřebujete:
3ks žluté papriky
5ks kapie
5ks středně velkých rajčat
5 stroužků česneku
1ks cibule
1 litr zeleninového vývaru
olivový olej
sušené oregáno a majoránka
sůl
koření
postup:
Padajaky přepůlíme, papriky a kapie rozřízneme na poloviny a zbavíme jejich nitra. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na co nejmenší kousky. Zeleninu následně poklademe na plech, polijeme špetkou oleje a okořeníme solí a pepřem. Následně vložíme do vpředu vyhřáté trouby na 175 stupňů a necháme péct asi 15 minut.

Po vyjmutí z trouby oloupeme z papriky černou kůžičku a všechnu zeleninu vložíme do hrnce. Hned poté ji zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Vaříme přibližně pět minut. Vše následně rozmixujeme ponorným mixérem. Na závěr ochutíme bylinkami a kořením. Dobrou chuť!

Další články autora

- Reklama -pr clanky

Mohlo by se vám líbit